14 януари, 2013

Чистата любов към децата ни уважава техният избор...


"Научете децата си на тези истини. Научете децата си, че нямат нужда от нищо извън себе си, за да бъдат щастливи - нито от човек, нито от място, нито от нещо - и че истинското щастие се намира вътре в тях. Научете ги, че са достатъчни сами на себе си. Научете ги на това и ще сте им дали велик урок! Научете децата си, че живеят в свят на великолепно изобилие, че има достатъчно за всекиго и че най-великото е не да трупаш, а да споделяш и тогава ще получиш най-много. Научете ги на това и ще сте им дали велик урок!" Нийл Доналд Уолш

"Това, което ще направи децата ти успешни хора, е не това, което си направил за тях, а това, което си ги научил да правят за себе си." Ан Лендърс

Подкрепяйте детето си по пътят му към намиране на себе си. Едно дете, имащо свои цели и желания, е вече открило посоката към себе си. Оставете го само да избере своят път, за да постигне това, което иска и да бъде това, което всъщност е.

Канадският цигулар Адриан Анантаван се е родил без дясна китка. Когато той поискал да се учи да свири на цигулка, родителите му казали: "Защо не?". Сега 29-годишният Анантаван вярва, че тази подкрепа, му е помогнала да продължи и по-нататък - да стане истински цигулар.
Анантаван вдъхновява всеки, който работи с деца инвалиди. Деца, които успешно преодоляват ограниченията си, весело гледат на живота и със своя пример доказват, че ако не спират да се движат напред и са оптимисти, всичко за тях ще бъде възможно.

Можете да послушате как свири Адриан Анантаван...


Няма коментари:

Публикуване на коментар